Isotrol RELEST®

Systemexempel i två skikt: RELEST Zm® grön och RELEST® 352 röd.

Se exempel på användning:

Isotrol RELEST® system består av tre färger som kombineras:

  • fet oljealkyd med unika egenskaper som gör att systemet kan målas på rostiga ytor. Fyller ut porer i rost eller andra håligheter i järnet/stålets konstruktion och ger en perfekt yta för täckfärger. Används bara när ytan inte sandblästras eller vid speciella konstruktioner.

  • lösningsmedelsfattig 2-komponents epoxi. Zinkpigmenterad för hög korrosionsresistens och god beständighet och kemikalieresistens.

  • en snabbhärdande (30 sec), lösningsmedelsfri 2-komponents polyuretan. Kan appliceras vått i vått för att bygga extremt tjocka skikt upp till 10mm. Är elastisk och idealisk för ytor utsatta för mekanisk nötning eller hög belastning. Även vid rörlighet i konstruktionen. God resistens mot vatten, oljor och smuts. Kan belastas redan efter 4 timmar.

Lämpar sig perfekt för underhållsmålning eller nymålning av konstruktioner utsatta för mekanisk nötning och hög belastning.

Arbetsgång:
Om ytan är rostig så stryks Isotrol Klarlack Grund till ytan är mättad och ett svagt glansigt skikt är synligt. Överskott av Isotrol Klarlack Grund torkas av med en fuktad trasa. Vid nymålning eller rostfri yta kan RELEST Zm® eller RELEST® 352 appliceras direkt som enskiktslösning eller i kombination med varandra.

Exempel på användning:

flotationstankar, hjulaxlar transportfordon, lastplattformar, transportvagnar järnväg och gruvindustri

Systemet kan punktvis underhållas om vissa ytor är mer utsatta. Det kan ske genom handpåförda komplementsprodukter.

Genom att grundfärgen är yttollerant så uppnås perfekta resultat även där konstruktionen är svår att blästra, eller slipa/borsta till konventionell rengöringsgrad. Endast vattenblästring 700 bar, eller stålborstning till St2, krävs som förbehandling för att uppnå standardkrav.

Genom att kombinera Isotrol Klarlack Grund och dess yttoleranta och vätande egenskaper med det kraftfulla skyddet och de korta applikationstiderna hos RELEST® produktserie kan underhållet skötas med ett minimerat avbrott i anläggningens/maskinens arbetsflöde.

 

 

Kommentarer är stängda